Najbolji Homo, stranica 8

Čovjek sjedi u kafiću za šankom. Digne se i ode u WC te se vrati za desetak minuta vrlo ljut. Sjeda ponovno za šank, naručuje whiskey i počne mrmljati sebi u bradu i psovati. Polagano mu prilazi barmen i pita ga u čemu je problem.
Ma odoh ti ja na WC-e ispišati se. Dok sam pišao, prišulja mi se neki kujin sin iza leđa, izvadi pištolj i uperi mi ga u glavu.
Isuse Kriste! I što se dogodilo?
Rekao mi je da mu popušim kurac, inače će mi s pištoljem raznijeti mozak.
I što je onda bilo?
Pa nisi čuo pucanj, zar ne?
Dogovore se tri prijatelja da i oni napokon odu na skijanje u Austriju. Krenuli i stigli oni u kasnu večer. Gdje god da su pokucali na vrata, nigdje nije bilo smještaja i već kasno ugledaše jednu kuću i upitaše vlasnika da li ima trokrevetnu sobu. Vlasnik odgovori da ima sobu, ali samo s jednim ležejem. Kako nisu imali više izbora, pristanu.

Legla sva trojica i odoše spavati. Ujutro se probude, pa će ovaj s lijeve strane:
Cijelu noć sam sanjao da se sa mnom netko igra!

Tek će ovaj s desne strane.
I ja sam sanjao da se sa mnom netko cijelu noć igra. A što si ti sanjao? - upita ovog u sredini, a taj odgovori:
Ja sam sanjao da se cijelu noć skijam.
Sjedi obitelj za stolom. Ustane prva kći i kaže:
Ja sam lezbijka!

Ustane zatim i druga kći:
Ja sam isto lezbijka!

Tata poludi pa pita:
Ima li tko u ovoj kući da voli muškarce?

Na to će sin:
Ja tata!
Jednoj se ženi slučajno u rukama našao mobitel njezinog supruga. Potaknuta znatiželjom odluči ona malo zaviriti u njegov telefonski imenik. Za oko su joj zapela tri broja: Moj nježni zagrljaj, Čista suza i Gospođa mojih snova.
Bijesna zbog ovakvog otkrića odluči ona nazvati sve te brojeve. Prvo je nazvala Moj nježni zagrljaj. Javila se njegova majka. Zatim je nazvala Čistu suzu i javila se njegova sestra. Kad je okrenula broj gospođe mojih snova, zazvonio je njezin mobitel. Posramljena zbog svoje ljubomore i sretna što ima takvog divnog muža, zaputi se do banke, podigne dio novaca sa svog računa i pokloni to suprugu. Kad je njegova majka čula za to kupila mu zlatni sat, a sestra motor njegovih snova. Suprug je bio dirnut ovim neočekivanim poklonima, a onda je na ruku stavio zlatni sat, uzeo novac što je dobio od supruge i odvezao se na motoru svom dečku Alexu.
Četiri prijateljice se nakon dugo vremena ponovo sretnu na druženju. Jedna ode do WC-a dok ostale 3 tri krenu priču o svojim sinovima.
Moj sin je moj ponos i dika! Počeo je raditi za uspješnu kompaniju kao činovnik. Studirao je ekonomiju i menadžment, lagano se penjao uz ljestvicu, da bi na kraju postao predsjednik kompanije. Toliko se obogatio da je prije par tjedana kupio najboljem prijatelju novi mercedes za rođendan! - kaže prva žena.
To je sjajno! – odgovori druga žena. I moj sin je moj najveći ponos. On se zaposlio u avio kompaniji pa je usput položio i za pilota. Kasnije je postao partner u kompaniji, a sada je i većinski vlasnik. Prije dva tjedna je svom najboljem prijatelju kupio zrakoplov za rođendan!
Pa to je fenomenalno! – kaže treća. I ja sam u životu najponosnija na svog sina. Moj je završio fakultet i osnovao svoju građevinsku tvrtku. Nedavno je i on dao lijep dar svom najboljem prijatelju, kuću od 300 kvadrata!
I tako su si međusobno čestitale na uspjesima svoje djece dok se četvrta
žena vraćala iz WC-a. Upita zbog čega ove nazdravljaju i čestitaju. Objasniše joj da nazdravljaju svojim uspješnim sinovima i pitaše ju što njezin sin radi.
Moj sin je gej i zarađuje kao striper u noćnom klubu.
Ajme šteta, jesi razočarana ili te sram?
Nisam ja razočarana ni osramoćena. Sin mi je i volim ga, a što on radi sa svojim životom njegova je stvar. A ako već pričamo o postignućima, ne ide mu loše. Prije dva tjedna mu je bio rođendan i dobio je novi Mercedes, avion i ogromnu kuću od trojice svojih momaka.
Konobar dolazi do stola:
Dobar dan! Izvolite!
Prvi gost:
Ja ću Latte Macchiato!
Drugi gost:
Meni donesite Mojito s ledom!
Treći:
Ja ću Apple Cider.
Sada se konobar okrene četvrtom:
A Vi?
Meni donesi pivu, ali stavi na onaj stol koji se sada ispraznio, slučajno sam sjeo za stol s ovim gayevima.