Rekordna roštiljada
Kako bi promovirali nacionalni specijalitet - teletinu s roštilja - Urugvajci su postavili kilometarski roštilj, angažirali 1.250 kuhara i potrošili čak šest tona ugljena kako bi nahranili 20 tisuća gladnih usta.
Nad roštiljem dugim čak 1.600 metara nadvila se cijela vojska kuhara, a bilo je potrebno čak šest tona drvenog ugljena da se žar rasplamsa.
"Imamo najbolju teletinu, a sad imamo i najveći roštilj. Ponosan sam što sam Urugvajac, rekao je jedan od kuhara volontera.
Tako su Urugvajci srušili meksički rekord u roštiljanju iz 2006. godine, ispekavši čak četiri tone više mesa.
Ovaj zanimljivi događaj organizirao je Nacionalni mesni institut.
Urugvaj je mala zemlja i moramo koristiti ovakva okupljanja kako bismo promovirali svoju zemlju'', rekao je potpredsjednik INAC-a Fernando Perez Abella.