Goveda vole crno vino
Jedna litra Caberneta dnevno i vaše će govedo biti sretnije za života i finije kao odrezak, preporučio je uzgajivačima goveda japanski šef kuhinje.
Šef Akio Jamamoto predložio je uzgajivaču Johnu McLeodu da porcije kojima hrani stoku začini crnim vinom, poput japanskih proizvođača vrlo popularnog goveda Vagju, tetošena pivom, glazbom i masažom.
Doza je otprilike jedna litra Cabernet Syrah Merlota svaki dan tijekom mjesec dana, kaže John McLeod, uzgajivač u vinogradskom području Margaret River, na jugozapadu Australije.
Prema uzgajivaču, ta količina nije dovoljna da goveda budu 'vesela', nego im naprotiv vino daje apetit i čini se da ih opušta.
Čini se da svojstva antioksidansa koja pripisujemo crnom vinu imaju učinak na boju mesa i prema pokusima koje smo proveli, okus mesa je blaži, dodao je John McLeod.
Zasad su životinje ekskluzivno rezervirane za šefa Jamamota i 60 je grla spremno za klanje, istaknuo je australski uzgajivač.