Kako pripremiti gula? za 30 000 osoba?
Potrebno je otprilike: uposliti 100 kuhara, osigurati kotao promjera 6 m, 2 bagera, par tona krumpira, govedine... Na Festivalu Yamagata Imoni (Festival krumpirova gula?a u Yamagati) koji se odr?ao pro?log tjedna, 100 kuhara okupilo se oko kotla promjera 6 metara kako bi pripremili gula? za 30000 gostiju.
S ciljem poticanja potro?nje lokalnih poljoprivrednih proizvoda, juha je u potpunosti spravljena od lokalnih sastojaka, uključujući: 3 tone taro krumpira, 1.2 tone govedine, 3500 kocaka konnyakua (pasta od slatkog krumpira), 3500 komada poriluka, 50 boca sakea, 200 kilograma ?ećera, 700 litara umaka od soje i 6 tona vode.
Juha se kuhala 4 sata, nakon čega je, uz pomoć dvaju bagera, prebačena u manje kotlove radi lak?eg serviranja. Prema navodima onih koji su je probali, juha je imala osvje?avajući okus.
Juha od svinjetine sa misoom, na istom festivalu, spravljala se u ne?to manjim kotlovima, kotlovima promjera 3 metra.
Izvor: Gastro.hr